Saturday, April 22, 2017

Assalamualaikum.

Apa khabar semua? Doa saya semoga sahabat-sahabat yang membaca blog saya semuanya berada dalam keadaan sihat dan sentiasa dalam rahmat Allah.

Kesihatan yang baik adalah satu nikmat dan anugerah yang terbesar lagi terindah buat kita semua. Andai kata nikmat ini ditarik, derita lah yang akan kita rasa.Nikmat kesihatan yang Allah berikan kepada kita WAJIB untuk kita jaga dengan sebaiknya. Namun, ada sesetengah orang yang Allah uji dengan ujian kesihatan.

Antara ujian kesihatan yang diuji ialah apabila seseorang itu menghidap kanser. Ya Allah, bila sahaja mendengar yang doktor mengesahkan kita menghidap kanser, maka dalam kepala kita terbayang seakan-akan tiada lagi peluang untuk sembuh, tiada lagi peluang untuk hidup seperti sahabat-sahabat yang lain.

Namun demikian, percaya atau tidak, Allah sediakan penawar untuk semua penyakit yang Dia ciptakan melainkan mati. Hanya mati sahaja yang tiada penawar.

Oleh itu, apa sahaja penyakit yang kita hidapi, sentiada ada ikhtiar ke arah penyembuhan. Saya nak bagi satu contoh di sini, iaitu kanser payudara.

Klinikal study telah menunjukkan bahawa polyphenol dan resveratrol mampu untuk melawan kanser, seperti kanser payudara. Saya pernah kongsikan klinikal study mengenai kandungan resveratrol terhadap kanser payudara. Boleh bacanya di sini.

Resveratrol ini sangat powerful kerana ianya mampu untuk membaiki kerosakan daripada peringkat sel lagi. Kanser terjadi akibat sel yang rosak tidak mati dan terus berganda. Bila sel yang rosak ini berganda, ianya akan membentuk tumor, dan seterusnya membentuk kanser.

Oleh itu, bagi mereka yang menghidap kanser, seperti kanser payudara, maka sahabat-sahabat boleh ikhtiarkan dengan resveratrol. Vivix ialah supplement yang sangat kaya dengan polyphenol dan resveratrol yang telah dibuktikan mampu untuk melawan kanser. Kajian klinikal di atas telah membuktikan keberkesanannya, jadi Insyaallah ianya akan dapat membantu penderita kanser payudara.

Saya kongsikan di sini pengalaman seorang penghidap kanser payudara yang semakin sihat asbab Vivix.


Hidup ini ada sunnatullah dan saya percaya kepada sunnatullah. Apabila resveratrol telah dibuktikan secara saintifik mampu untuk membantu melawan kanser, maka Insyaallah ianya mampu untuk melawan kanser. Ikhtiar lah bersungguh-sungguh, doalah sepenuh hati, moga-moga Allah berikan jalan keluar kepada permasalahan kita :)

Sekian untuk entri hari ini. Insyaallah saya akan terus berkongsi perkara yang baik-baik dengan semua.

Kalau ada apa-apa nak tanya berkenaan Vivix boleh hubungi saya ya :)
--

Salam Sayang,
<3 p="">Madam Syuhaidah
.
WhatsApp: +6010-4031219
Previous Post
Next Post

post written by:

0 comments: